Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, потвърди, че Луис Диас няма да вземе участие в предстоящото дерби срещу Манчестър Сити. Колумбиецът се завърна към тренировките на "червените", след като беше с контузия от дълго време и пропусна 28 мача от всички турнири, а с този със Сити бройката ще набъбне до 29. 

Все пак германецът призна, че се радва, че Диас вече тренира и още през идната седмица ще бъде натоварен с допълнителен интензитет, след което той ще може да се върне към игрите.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Луис е обратно в малка част от заниманията след много дълго време, в което беше аут. Фантастично е, че го имаме отново и е пълен с енергия. Голям момент е за нас неговото завръщане, но днес той не тренира с нас, а само тича. Прави отново стъпки обратно и взима леки участия в тренировките“, обясни Юрген Клоп.

„През идната седмица ще засилим интензитета при него и тогава ще е готов, смятам. Ще го следим всеки ден как ще се справя с него, но изглежда наистина обещаващо. Намираме се във финалната фаза по неговото завръщане“, допълни още той.

За Дарвин Нунес, който беше аут за Уругвай, поради травма в крака, то Клоп призна, че е в кондиция да играе срещу Ман Сити, макар да не тренира няколко дни.

„Дарвин не можеше да тренира два-три дни с нас заради травма още от мача с Реал Мадрид, но вече е обратно и се намира в добра ситуация“, потвърди Клоп.

Тиаго Алкантара пък ще се завърне другата седмица към тренировъчния процес на отбора.