Юрген Клоп очаква загубата на неговия Ливърпул от Атлетико Мадрид в Шампионската лига да има отговор срещу Уест Хем в последния мач от 27-ия кръг на Висшата лига.

Във вторник европейският клубен шампион допусна третата си загуба през невероятния досега сезон – 0:1, на „Уанда Метрополитано”. Именно това поражение според Клоп може да озвери играчите, водени от самия него.

„Загубихме мач, а в това няма нищо позитивно. Може обаче да ни помогне, за да продължим да работим здраво. В лигата сме добре”, започна Клоп.

„Трябва да се справим умело. Смятам, че никога не сме губили чувството да побеждаваш, но сега паднахме и разликата е огромна. Тази загуба е много повече от три точки. Ако трябва да го сравня с природата – това е от изгрева на слънцето до най-силния дъжд. Така трябва да е, ако искаш да си успешен”, каза Клоп.

Германецът ще трябва да се справя с проблеми в халфовата линия, като се Клоп призна, че е доволен от възможностите си в средата на терена. „Това е позиция, на която ние можем да реагираме”.

Наставникът също така говори и за съобщението, което получи от малък фен на Манчестър Юнайтед, призоваващ го да загуби мач с Ливърпул. „Не мога да отговоря на всички съобщения, които получавам, тъй като са много, но това беше готино. Имахме време през деня, прочетох го и отговорих. Това е лично нещо – получих писмо, отговорих, а на следващия ден беше в медиите. Не ми харесва много-много това, но добре. Харесва ми да работя в Ливърпул и ми харесват съперничествата, но най-много харесвам играта. Дараф изглежда симпатично момче и му пожелавам успехи. Да си на 10 години и да си толкова умен и хитър е хубаво”, завърши Юрген Клоп.