Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че не мисли за това как допълнително да усили състава си през зимния трансферен прозорец, като фокусът му пада само върху предстоящия мач срещу Уулвърхемптън в четвъртък.

По време на брифинга в „Меллуд”, наставникът бе запитан за бъдещето на Джердан Шакири, предизвикателството с „вълците”, както и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

За бъдещето на Шакири и важността му за оставащата част от сезона

„В голяма част от декември и януари ние имахме пълна скамейка с деца, прекрасни деца, но деца. Как мога да помисля, че мога да продам даден играч? Не го разбирам това. Не говоря само за Шакири или някой друг, говоря за целия състав. Трябва да се съобразяваме със ситуацията, както и с другите отбори. Ако някой иска да дойде и да попита открито, което не се е случило, тогава ще помислим, но нямаме никакво намерение да се разделяме с даден футболист”, каза Клоп.

За предстоящия мач с Уулвърхемптън

„Винаги е много трудно да играеш срещу Уулвс. Не само тази година, а и миналата. Зависи от това как подходят – дали с трима или петима хора в защитата, но те умеят и двете неща. Коуди има важна роля, а играта им прави терена голям, което те кара да тичаш много. Това е нормално и е добре. За нас има решения, но те идват след много работа. Не можеш да играеш на 50 или 60% от възможностите си срещу тях, тъй като нямаш абсолютно никакъв шанс. Това е предизвикателството в този дуел”, допълни Клоп.

Има ли разочарование в Окслейд-Чембърлейн

„Алекс е в добро настроение. Не е разочарован. Нормално е играч да иска да играе по 90 минути, но говорих с него и всичко е наред. Трябва да се учим от нашето минало. Окслейд е изключително важен играч за нас, а когато даден футболист се измори, ние трябва да взимаме мерки. Опитвам се да „чета” играчите по време на мач, както и ситуациите около тях, дали имат енергия. Правя решения, които понякога са точни, понякога – не. Може би срещу Ман Юнайтед го извадих малко по-рано, но преди това той получи удар, което ме притесни, тъй като леко накуцваше. Ако халф накуцва, започвате да търсите подробно решения и след това, ако в една или две защитни ситуации той не е там, то ти трябва да мислиш за след това. След мача той не се чувстваше вече зле след удара, което е супер и всичко е наред. Адам Лалана влезе и ни помогна в мача, имаме добри опции и докато имаме такива ще правим промени”, завърши Юрген Клоп.