Полицията в Саутхемптън започна разследване на сериозен инцидент, случил се по време на мача на "светците" с Ливърпул през изминалия уикенд. Тогава фен на мърсисайдци хвърлил зарядно за запалка, пълно с азотен оксид, с което уцелил в главата 7-годишно дете от агитката на домакините. 

Разследващите органи вече имат снимка на извършителя, но самоличността му се установява. Те го канят да се яви сам в полицията в Саутхемптън и да даде обяснение на действията си. В противен случай ще бъде арестуван и ще бъде тикнат зад решетките до изясняване на случая. 

Камерите на съоръжението са заснели инцидента в пълни подробности. Засега се работи по версията за умишлено деяние от страна на фена на Ливърпул, тъй като по действията му си личи, че съвсем преднамерено хвърля опасния предмет към агитката на "светците", която е доста далеч от трибуната за гостуващите фенове. 

Добрата новина е, че 7-годишният запалянко на домакините не е пострадал сериозно. Той има само повърхностни наранявания, но е изживял стрес и родителите му обмислят да съдят запалянкото на Ливърпул за случая.