Младият талант на Ливърпул Доминик Соланке заяви, че не се притеснява от липсата си на игрови минути, защото има пълна вяра в решенията на мениджъра Юрген Клоп.

21-годишният футболист получава далеч по-малко шансове на „Анфийлд” в сравнение с миналия си дебютен сезон, когато дори успя да се разпише за тима във Висшата лига. Той все още минава за един от най-обещаващите млади английски футболисти, като през миналия ноември дори записа първи мач за мъжкия национален тим в контролата срещу Бразилия.

Към момента Соланке няма нито минута официален футбол през настоящата кампания, като не успява да се пребори с конкуренцията в лицето на Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Садио Мане и Даниел Стъридж. Въпреки ширещите се на Острова опасения, че това спъва прогреса му, Соланке няма съмнение, че се намира в точния клуб.

„Юрген е страхотен мениджър и знае какво прави, особено когато стане дума за налагането на играчи”, коментира острието. „Сами можете да се убедите какво постигна с Трент Александър-Арнолд и Джо Гомес, вижте колко далеч стигнаха. Сега те са футболисти от жизнено важно значение за отбора.”

„Познавам двамата вече от няколко години и ги виждам как осъществиха пробив. Това определено им помогна. Всички в отбора с готовност ми оказват подкрепа и дават съвети. Няма човек, който да не ми помага. От първия си миг на „Анфийлд” се почувствах много топло приветстван и свикнах доста бързо с обстановката. Когато играчите тук видят някого, на когото могат да подадат ръка, винаги го правят”, заяви Соланке.