Легендарният бразилски бек Кафу вярва, че Трент Алекзандър-Арнолд има потенциала да се превърне в един от най-добрите играчи в света.

Арнолд за пореден сезон впечатлява с изявите си като десен краен бранител в състава на Ливърпул, смайвайки всички със способностите да пласира точни подавания и центрирания от всевъзможни позиции на терена. 

Въпреки че е само на 21 години, англичанинът вече има зад гърба си полуфинал на Световно първенство и два финала в Шампионската лига. Кафу смята, че ако продължава да се развива по този начин, то крайният бранител ще има възможност дори да се бори за най-големите индивидуални отличия в спорта. 

"Той е сензационен талант, наистина рядък вид. Ако продължава да се развива по този начин, то той със сигурност ще бъде един от най-добрите играчи в света и ще се бори за индивидуалните награди", започна Кафу. 

"Технически той е брилиянтен, има толкова големи качества. Той има бразилски начин на игра и затова ми допада много да го гледам. Не на последно място му помага фактът, че играе в наистина страхотен отбор", завърши бразилската легенда.