Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че тимът трябва да вярва на преценката на мениджъра Юрген Клоп, който остана относително пасивен на трансферния пазар. "Мърсисайдци" привлякоха само двамата млади таланти - Сеп ван ден Берг от Цволе и Харви Елиът от Фулъм, което донесе критики на германеца, че съставът от миналия сезон на практика остава почти непроменен.

„Ако мениджърът не е подписал с никой, тогава той знае най-добре. Ние притежаваме фантастичен отбор и показахме това през миналия сезон. Вярваме, че разполагаме със силна група от играчи в съблекалнята и трябва да продължим да учим, да се подобряваме на терена. Просто трябва да продължим да правим това, което правим от дълго време и да останем гладни за успехи", заяви Хендерсън.

Вчера Ливърпул загуби след дузпи трофея Къмюнити Шийлд от Манчестър Сити, но с представянето си през втората част „червените" демонстрираха, че могат да предизвикат шампионите. Въпреки това Хендерсън смята, че отборът може да подобри още качеството на играта си и да бъде по-постоянен.

„Не можем постоянно да мислим за това, което направихме миналия сезон. Гледаме напред, искаме да се развиваме като отбор. Имаше много мачове, в които не играхме чак толкова добре и както на нас ни се искаше, но постигахме трудни победи. Ще се фокусираме върху това представянето ни да се подобрява постоянно, в този аспект имаме още какво да покажем", завърши капитанът на Ливърпул.

Ливърпул открива сезона във Висшата лига срещу новака Норич в петък. /БГНЕС