Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън няма обяснение за решението на главния съдия Пол Тиърни да спре атаката в края на добавеното време на първото полувреме, когато Садио Мане излизаше сам срещу вратаря Д. По часовник оставаха 6 секунди от допълнителните 60, но арбитърът наду свирката, лишавайки домакините от отлична възможност за гол в дербито с Манчестър Юнайтед. В крайна сметка това се оказа ключов момент, защото двубоят завърши 0:0.

Gulliver/Getty Images
90 снимки

“Не бяхме никак щастливи от това, можете да си представите - коментира Хендерсън. - Много странно решение… Мане излиза сам, не знам… Бяхме много ядосани на полувремето. Но пък имахме предостатъчно време да реализираме, но ни липсваше класа в последния момент.”

“Не направихме достатъчно, за да спечелим трите точки и то в домакинство, заради което сме разочаровани - добави игралият като защитник национал на Англия. - Имахме много шансове - особено през първото полувреме, но и те имаха две възможности, ако трябва да сме честни. Знаехме колко опасен е Юнайтед на контраатака. Но като цяло, според мен, ние бяхме по-добрият отбор. Не успявахме да излезем на чиста ситуация за стрелба. Имаше рикошети, препречване, но това го има във футбола.”

Хендерсън призна, че през последните седмици Ливърпул не е на очакваното ниво: “Сезонът е странен, но трябва да продължим да се борим, защото до края му има много време.”