Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще пропусне предстоящото дерби с Арсенал в понеделник. Новината потвърди мениджърът на „червените” Юрген Клоп на традиционния си брифинг.

Хендерсън бе заменен принудително в мача срещу Челси миналия уикенд, спечелен от Ливърпул с 2:0 на „Стамфорд Бридж”. Клоп сподели, че двубоят с Арсенал идва твърде бързо за халфа и той остава извън сметките.

В същото време в състава се завръща Джо Гомес и младока Били Кометио.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Мисля, че Джо (Гомес) трябва да поднови тренировки днес. Това ми казаха всички. Били също се завръща за тренировки. Жоел Матип обаче не. Хендерсън също, това е сигурно – този мач е твърде рано за него. Мисля, че това е с контузените състезатели”, сподели Клоп.

Специалистът не пожела да потвърди дали мястото на Хендерсън в състава ще бъде заето от новата покупка Тиаго Алкантара. Именно испанецът замени капитана на „червените” на полувремето в мача с Челси.

„Ще видим, ще видим. Имаме още няколко дни за тренировки. Някои момчета трябва да се възстановят от миналата вечер, така че ще видим как ще изглеждаме срещу Арсенал. Имам някаква идея, но защо трябва да вземам решение днес, след като имаме време до понеделник? Той със сигурност е на разположение, нека видим”, каза още Юрген Клоп.