Вратарят Куивийн Келъхър е доволен, че най-накрая получи шанс да се наслади отблизо на силното нападение на Ливърпул и да бъде на негова страна, вместо да се опитва да спре най-добрите реализатори във Висшата лига. Той пази на вратата на "червените" в мача срещу Уотфорд, спечелен с категоричното 5:0 с хеттрик на Роберто Фирмино и по едно попадение на Садио Мане и Мохамед Салах.

След погрома срещу Уотфорд, Ливърпул е с голов баланс 33:11 в 11 мача във всички турнири.

"Тренирам с тях всеки ден и съм наясно, че понякога просто няма как да ги спреш. Всеки един от тях е в превъзходна форма и бе истинско удоволствие да ги гледам от терена. Те се разбират отлично, а Боби винаги е в правилната позиция, което изобщо не е лесно. Наистина са в много добра форма и бих казал, че когато са в такава, няма защита, способна да ги спре", каза той за клубния уебсайт.

"Играхме превъзходно като отбор. Да вкараш пет гола е чудесно нещо, а на всичкото отгоре имаме и суха мрежа. Страхотно беше".

Келъхър попадна за втори път през сезона под рамката, след като Алисон се отправи директно към Испания от Южна Америка. Той ще пази за "червените" в мача от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид през седмицата.

В резултат на доминацията на Ливърпул срещу Уотфорд 22-годишният вратар нямаше много работа на терена. Негова реакция при удар на Исмаила Сар в края обаче запази сухата мрежа за гостите от Мърсисайд.

Келъхър добави: "Не е лесно да не получиш гол за цял един мач, но в отбор като Ливърпул, който доминира в притежанието на топката, това винаги е възможно. Нямах много работа на терена, но винаги съм в добра кондиция, защото не знам кога ще потрябвам на мениджъра. Това може да се случи и в най-важния момент през сезона. За щастие, в срещата с Уотфорд направих едно важно спасяване и завършихме без допуснат гол".

Ливърпул няма загуба в последните си 18 мача във Висшата лига и изостава само с точка от лидера в класирането Челси. Куивийн Келъхър казва, че желанието на отбора да си върне формата от шампионската година го прави сериозен претендент за титлата през този сезон.

"Абсолютно целият ни фокус попада върху титлата. Това е желанието на всеки един член на отбора. Опитваме да бъдем на най-високо ниво във всеки мач и се стараем само да печелим. За момента, за наш късмет, ходим в правилната посока", завърши той.