Стефан Байчетич е обвързал бъдещето си с Ливърпул до 2027 г., като клубът задържа 18-годишния играч с нов договор след пробива му в старшия отбор, като новината бе обявена от клуба. Преговорите бяха в ход още от лятото, като "червените" бяха нетърпеливи да възнаградят полузащитника за неговия напредък от юноша до това да стане опция за първи отбор.

Отборът на Юрген Клоп имаше нужда от искра в халфовата линия този сезон, а Байчетич впечатли със своето представяне срещу Уулвс и Челси съответно във ФА Къп и Висшата лига. Тийнейджърът, който беше грабнат от Селта Виго през 2020 г., се разглежда като част от много успешна кампания за набиране на играчи на възраст между 15 и 18 години от Мат Нюбъри, ръководител на набирането в академията на Ливърпул.

Това също включва Бен Доак, Боби Кларк, Мелкаму Фрауендорф, които са били около отбора на първия отбор, и Трент Коне-Дохърти, който се справя добре с U18. По-важното е, че халфът сега ще се квалифицира като "обучен в клуба" играч, което ще освободи място за кандидат, който не е местен играч в списъка с отборите на Шампионската лига.

"Толкова съм щастлив, толкова развълнуван да продължа да играя за този клуб и се надявам, че ще имаме още много години заедно. Аз и моето семейство сме много горди да подпиша нов договор", сподели Байчетич.