Знаменитият сезон 2019/2020 за Ливърпул му донесе три трофея в хода на календара, които наследиха триумфа в Шампионската лига през лятото на 2019-а година. Успешната кампания за мърсисайдци, които са актуалният английски шампион, е подтикнал треньора Томас Грьонемарк да удължи контракта си с клуба.

Грьонемарк бе включен към отбора, воден от Юрген Клоп, след като заработи на „Анфийлд” през 2018-а година, а той спомага на отбора да се усъвършенства при изпълняването на тъчове.

Световният рекордьор на странични хвърляния – 51 метра, трансформира изцяло начина на мислене при „червените” за мятане на тъчове.

Назначението му удиви голяма част от футболния свят, но футболният аналитик – Бен Якобс, разкри, че преди него Ливърпул е бил третият най-слаб отбор във Висшата лига при взимането на топката при преса. След появата му клубът отива на второто място, като пред него е датският Мидтиланд – друг отбор, за който работи Грьонемарк.

„Щастлив и горд съм, че подписах нов контракт с Ливърпул за сезон 20/21. Аз съм треньор на свободни начела и е истина, че има голям интерес към моите услуги. Гледам напред, за да продължа да помагам на клубовете с „дългите, бързи и чисти тъчове”, написа Грьонемарк в своя Twitter-профил.