Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че за него е радост да анализира играта на Манчестър Сити преди сблъсъка между двата отбора в неделя. Двата тима, които доминират Висшата лига в последните пет сезона, са разделени само от точка в класирането.

Клоп има съперничество с Пеп Гуардиола още от Германия, което двамата пренесоха във Висшата лига.

"Ако бях различен човек, може би щях да бъда депресиран от това, че Пеп Гуапдиола постоянно води тези отбори", каза Клоп в интервю за "Премиер Лийг Продъкшънс". "Може би в Дортмунд щяхме да спечелим повече, ако Пеп не водеше Байерн. Сега е същото и си представете, че ако не беше тук, може би щяхме да спечелим поне още една титла. Но аз не съм такъв човек, благодаря на Господа. И съм напълно щастлив с нашата ситуация", каза германецът.

"Много уважавам това, което правят, те са нечовешки футболен клуб. А за мен Гуардиола е най-добрият треньор в света", добави Клоп, според който задачата за разучава тима на Сити е рядко удоволствие.

"Харесвам да ги гледам. Не мога да кажа, че обичам съперниците, но наистина харесвам да гледам Сити. Винаги когато играем с тях, анализът е смесица от сериозна работа и истинска радост. Това е фантастичен футбол. Това е като следващото ниво", признава Клоп.

Ливърпул не е печелил в последните пет мача между двама отбора, включително и равенството 2:2 на "Анфийлд" през октомври. Сити пък имаше преднина от 13 точки в средата на януари при два мача по-малко за Ливърпул.