Юрген Клоп не спести похвалите си към „уникалния” футболист, намиращ се в добра форма Джеймс Милнър. Победната серия на Ливърпул във Висшата лига набъбна до 17, след като именно вицекапитанът на европейския шампион реализира гол от дузпа в 94-ата минута за инфарктната победа срещу Лестър Сити с 2:1.

През първата част Милнър даде брилянтна асистенция за Садио Мане, който откри резултата на „Анфийлд”. Според Клоп няма друг такъв играч, а отговорът му започна: „Затова той има около 7680 мача в Премиър лийг”, коментира през смях германецът.

„Истина е, че той е уникален, наистина. Задава стандарти на 33-годишна възраст и годините нямат значение за него”.

Късният гол на Милнър гарантира за „червените”, че се насочват към международната пауза с перфектен рекорд през новия сезон, а Клоп заяви, че неговият отбор е заслужавал да е пред всеки противник, който очаква да е в челото на Англия. „Много е тежък животът в Англия, защото футболът е много добър, но отборът е достатъчно опитен вече, за да бъда честен. Мисля, че Лестър в края на сезона ще бъде в Топ 4 и тогава те биха разбрали колко е различно, когато играете сряда, събота, сряда, събота. Качеството, което имат, е добро и всички сме наясно колко сензационен мениджър е Брендън Роджърс и какво прави с тях. Беше трудно срещу Лестър, но мисля, че повече от 60 минути бяхме по-добрият отбор. Играхме добър футбол и показахме добри неща. Проблемът до първия час беше само, че вкарахме един гол. Хубаво е да вкараш и този гол да държи превеса дълго време, но трябваше да реализираме втори. Те се завърнаха в мача, след като започнаха да владеят повече топката. Нашите физически сили поспаднаха и се видя. Създавахме положения, но те вкараха. Не помня Лестър да имаше много шансове. Имаше едно положение първото полувреме, но имаше засада, а Адриан направи сензационно спасяване”, коментира Клоп.

„Мисля, че само един отбор искаше силно да вземе успеха. Не съм сигурен дали ударът на Андрю Робъртсън беше голям шанс, но Шмайхел спаси добре. Чааглар Союнчу изигра голям мач срещу Мохамед Салах, но едно друго момче направи брутален шпагат срещу него”.

„Когато вкараш гол в 95-ата минута от дузпа, всеки ще каже, че си късметлия, но ние имахме много шансове за победата. Бяхме по-добрият отбор, а това ме прави щастлив”, завърши Юрген Клоп.