Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде редовния си брифинг преди големия дуел идната неделя срещу Манчестър Сити. Германецът коментира, че отборът му го очаква огромен мач, който трябва да успее отборът му да противодейства максимално на „гражданите”.

Клоп за сетен път призна възхитата си към мениджъра Хосеп Гуардиола, потвърждавайки, че отборите му винаги остават следа във футбола, а със Сити няма разлика.

„От спортна гледна точка съперничеството ни с Ман Сити става все по-голямо. Тук съм от четири години и не искам да променям традициите”, започна Клоп.

Германецът изрази и възхищението си от бившия играч на Ливърпул – Рахийм Стърлинг, и представянето му с екипа на „гражданите”. „Той винаги е голяма опасност и се подобрява непрестанно – това е добре за Ман Сити и Англия. Тази сутрин видях гол, който е вкарал срещу Манчестър Сити, когато е играл в Ливърпул – беше красив. Той беше голям талант за времето си и стана фантастичен футболист. Не мога да кажа нищо лошо за него. Той е проблем за нас, но не е единственият, с който ще трябва да се справяме”, призна Клоп.

„Срещу Сити не може да играеш само офанзивно. Ако не си достатъчно смел срещу тях, нямаш шанс. Нужно е да бъдем смели. Трябва да създаваме шансове, да се движим перфектно. Позиционирането ни, различните идеи – има много важни неща, а накрая може мачът да завърши по подобие на миналогодишния – 0:0. Така работи футболът, а ние трябва да се адаптираме към опонентите ни и да неутрализираме силните им страни. Ако се справим с това, тогава можем да мислим за други неща, но не можеш само да атакуваш. Очаква ни интересен мач”, призна 52-годишният германец.

Юрген Клоп потвърди, че Върджил ван Дайк и Джордан Хендерсън са готови за предстоящия мач. Капитанът Хендерсън се възстанови от вирус, който го извади от мача с Генк, докато Ван Дайк няма никакви проблеми, а просто не е тренирал.

„Не мога да уважавам повече Пеп Гуардиола – невъзможно е. За мен, той е най-добрият мениджър в света. Където и да е отиде, има огромно влияние върху своя отбор, а това прави футболът различен и той го прави. Сега е в Ман Сити и те не са никак лошо. Нямам негативни емоции към никой треньор край тъчлинията, защото повечето от тях не ги познавам добре. С Пеп е разично, тъй като сме се срещали сравнително честно, но освен това, имам огромен респект към него”, призна още Клоп.

„Трябва да изиграем най-добрият си мач, всеки на стадиона трябва да е на топ-ниво. Дори продавачите на хот-дог отвън от „Анфийлд” трябва да са в супер кондиция”, завърши пресконференцията си Клоп.