Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази задоволството си от подобрението в играта и резултатите на Арсенал под ръководството на Микел Артета. 

След заставането си начело на клуба в края на миналата година, испанският наставник заздрави представянето на отбора в защита, спечелвайки и ФА Къп в края на миналата кампания. През уикенда той претърпя първото си поражение в мач срещу Клоп, след като "мърсисайдци" надделяха с 3:1 като домакин на "артилеристите". 

Германският специалист обаче определено отчита сериозното подобрение в играта на Арсенал и отбелязва, че това е хубаво явление за английския футбол. 

"Мисля, че възхода на Арсенал е страхотна новина за Висшата лига. От егоистична гледна точка това не е добре, защото това означава още един изключително силен конкурент. Като фен на футбола обаче Арсенал е страхотен клуб и харесвам да ги виждам в добър ритъм", сподели Клоп. 

Двата тима се изправят отново тази вечер, този път в среща за Купата на Лигата, която е с начален час 21:45. Ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно от мача на живо.