Мениджърът на Ливърпул няма съмнения относно постоянното назначаване на Оле Гунар Солскяер начело на Манчестър Юнайтед след края на сезона. Норвежецът наследи на поста уволнения Жозе Моуриньо през декември, като раздялата между португалеца и ,,червените дяволи“ стана факт след поражението на Юнайтед именно от Ливърпул на ,,Анфийлд“ с 3:1. Солскяр бе назначен временно на треньорския пост до края на настоящата кампания, като от тогава тимът е спечелил 11 от 13-те си срещи във всички турнири под негово ръководство, губейки единствено от ПСЖ в първа осминафинална среща от Шампионската лига.

,,Той има качествата, а и късметът е на негова страна в момента – за мен лично няма съмнение, че Солскяер ще стане постоянен мениджър на Юнайтед“, започна на пресконференцията преди неделния сблъсък германецът. ,,Той го заслужава на 100%. Той направи всичко възможно този състав да бъде успешен. Начинът, по който отборът играе, е коренно различен. Всички си мислят, че в момента с този си коментар аз омаловажавам труда на Жозе Моуриньо, но това не е така, той е невероятен мениджър. В крайна сметка той и клубът не бяха на едно и също мнение, а назначаването на Оле, макар и временно, се оказа чудесен ход. Понякога се нуждаеш от промени и в повечето случаи става въпрос за треньорът. В този случай това помогна“, добави Клоп.

Солскяер не дойде без опит на ,,Олд Трафорд“, като преди това бе наставник на норвежкия Молде, а преди няколко сезона води за кратко и друг представител на Висшата лига в лицето на Кардиф. ,,Всички се нуждаем от късмет в своите треньорски кариери. Когато пристигнах в Дортмунд от Майнц, хората казаха, че аз нямам никакъв международен опит – и бяха прави. Но опит не се купува. Ако Оле не бе бивш играч на Манчестър Юнайтед, то той едва ли щеше да се присъедини като мениджър на клуба от Норвегия. Но когато получиш такъв шанс, трябва да направиш максималното, за да го оползотвориш“, каза още той.

Германският наставник на мърсисайдци ще бъде без контузеното дефанзивно дуо в лицето на Деян Ловрен и Джо Гомес. Върджил ван Дайк се завръща в центъра на отбраната, след като пропусна първия осминафинал от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен поради наказание. Ливърпул ще се изкачи обратно на върха във Висшата лига, ако избегнат поражението срещу своя северозападен съперник. Основният конкурент на тима и действащ шампион Манчестър Сити играе с Челси във финала за Карабао Къп.

,,Това е огромен мач за нас, знаем, че ще бъде трудно. Те са в отлична форма – силни физически, защитават се добре, атакуват умело и са изпълнени със самочувствие. Ще направим всичко възможно да постигнем необходимия резултат. Нищо не се знае, това са два силни отбора един срещу друг. Всичко ще бъде неясно до последния съдийски сигнал“, завърши той. Клоп бе глобен ден по-рано от Футболната асоциация с 45 000 паунда за коментари по адрес на рефера Кевин Френд след равенството с Уест Хем по-рано през месеца. Запитан относно реакцията си тогава, германецът сподели: „Няма да коментирам относно това, защото коментарите излизат скъпо“.