Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше повече от доволен след победата 2:1 над Тотнъм в 5-ия кръг на Висшата лига. Според германеца това е бил най-силният мач на неговите момчета от началото на сезона.

Дотук мърсисайдци се движат без загубена точка и само с 2 допуснати гола. На „Уембли” срещу „шпорите” Джорджинио Вайналдум откри в 40-ата минута, а Роберто Фирмино удвои в 54-ата. В самия край на мача Ерик Ламела върна един гол за домакините, но това беше всичко, до което лондончани се добраха.

„”Това беше много, много добре”, коментира Клоп пред „Скай Спортс”. „Задачата ни беше много интензивна и момчетата се справиха. Мисля, че заслужено победихме днес. В течение на 85 минути бяхме доминиращия тим.”

„С или без топката им причинихме големи главоболия. Нещата, които Тотнъм обикновено прави и работят за тях, днес не се получаваха. Момчетата се придържаха към нашия план и се получи наистина добре – всички работиха толкова усърдно в името на едно добро представяне.”

„Това беше нашият най-добър мач дотук през сезона. Представянето ни беше далеч по-добро, отколкото загатва резултата.”

„Това си беше един тежък мач! Два добри отбора, два големи отбора. Общо взето – така трябва да бъде във футбола. Спечелихме срещата, а щом побеждаваме Тотнъм навън, това е голям резултата. Играчите си свършиха работата, хвърлиха невероятно големи усилия. Наистина се гордея с тях”, допълни Клоп.