Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че холандският бранител на Ливърпул Върджил Ван Дайк си струва всяко едно пени, което отборът плати за него през зимния трансферен прозорец.

Снажният бранител пристигна на „Анфийлд” дни преди Нова година, след като Ливърпул заплати на Саутхемптън 75 млн. паунда за него. Бранителят спечели наградата за „Играч на мача” след успеха на мърсисайдци над Кристъл Палас с 2:0 в последния мач от втория кръг на английската Висша лига.

„Представянето на Върджил бе много, ама много добре. Качеството струва специфична сума. Колите са така, както и много неща в живота. Футболистите не правят разлика”, сподели Клоп пред репортерите.

Ливърпул е единственият отбор в Премиършип, който все още не е допусна гол в своята врата. Именно представянето на Върджил Ван Дайк в последната третина на мача спомогна на тима на Юрген Клоп да спечели трите точки.

„Никой не говори за това сега, което е добре. Ако съдим за това трансферно лято, то Върджил си струва всяко едно пени, което бе платено за него”, продължи германският наставник.


Джеймс Милнър с нов рекорд

За да бутне Сити, Ливърпул трябва да се научи да играе грозно