Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп подчерта, че седмицата е изключително важна за отбора му, който приема големия враг – Манчестър Юнайтед, в неделя. Германецът призна, че очаква отборът му да бъде подсилен за тази среща, след като доста от контузените му играчи може да са в групата за дуела с „червените дяволи”.

Клоп призна, че е радостен от факта, че тимът му има цяла седмица за подготовка, след като Ливърпул победи с 1:0 през уикенда Тотнъм Хотспър и акцентира оптимизма си за завръщането на Жоел Матип, Фабиньо и Деян Ловрен за дуела с Юнайтед.

„Изглежда, че Жоел ще е готов, изглежда и че Фабиньо ще тренира ден по-късно. Деян Ловрен също може да е в групата. Ще изчакаме да ги видим напълно, но ми казаха, че те могат да направят пълна тренировка. Знаем какво очакват хората от нас, когато играем с Юнайтед. Това е огромен мач, за който ние ще сме готови”, напомни Клоп пред сайта на клуба.

Победата срещу „шпорите” извиси Ливърпул над всички в Европа, след като отборът стана единственият, който да регистрира 61 точки след едва 21 мача. Въпреки хващащата окото статистика, Клоп и отборът му са наясно, че все още има място за подобрение. „Разбира се, че съм щастлив от резултата, но знаем, че можем да се подобряваме още. Казах го и на момчетата. Продължаваме да се учим. Този път не беше проблемът интензитетът, а нарушаването на ритъма. Имахме дълъг период от мачове през три дена, а сега имахме девет почивни дни. Тренирахме, да, но нямахме ритъм. Сега отново се завръщаме”, подчерта Клоп.