Мениджърът Юрген Клоп не смята играта на Ливърпул в защита за "отпусната", както бе описана тя от бившия капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ футболен анализатор Рой Кийн. "Червените" се наложиха с 3:1 над Арсенал в понеделник вечер, но допуснаха някои неточности в отбрана, включително ситуации очи в очи на Александре Лаказет срещу Алисон Бекер. Ливърпул спечели всичките си три мача до момента през сезона, след като надви още Лийдс Юнайтед с 4:3 и Челси с 2:0. Докато хвалеше "червените" за серията им обаче, Кийн също така подчерта, че те допускат изненадващо много положения пред вратата си.

Gulliver/Getty Images
62 снимки

"Странно е, но те бяха малко отпуснати срещу Лийдс. Окей, справиха се добре срещу Челси, но днес отново изглеждаха отпуснати. Както и да е, Ливърпул си спечели деветте точки и знаят, че трябва да подобрят представянето си в отбрана. Но това, че печелят мачове без да бъдат на най-високото си ниво, е признак за много силен отбор", каза Кейн. Клоп отговори остро в интервюто си за "Sky Sports" след последния съдийски сигнал: 

"Правилно ли чух, че г-н Кийн ни мисли за отпуснати в защита? Наистина ли? Просто искам да го чуя отново, че не знам дали съм го разбрал правилно. Може би той говори за някой друг мач. Не може да е било за този, съжалявам. Това е невероятно описание, защото нищо в играта ни тази вечер не беше немарливо. На Алисон му се наложи да прави спасявания, защото два пъти подадоха зад защитата ни, а от подобни неща не можеш да се измъкнеш тотално. Просто ти трябва вратар. Като оставим това настрана, днес играхме наистина много добре. Нямам нещо лошо за казване за моя отбор и смятам, че ако някой бе немарлив, то това беше съперникът ни". Самият Кийн се шокира от коментара на Клоп: "Боже мой, колко е чувствителен. Представете си да беше паднал".