Ливърпул се нуждае от повече информация, преди да реши дали ще позволи на Мохамед Салах да играе за Египет на Олимпиадата в Токио през лятото, заяви мениджърът на тима Юрген Клоп.

Селекционерът на олимпийския тим на „фараоните“ Шавки Гариб потвърди по-рано тази седмица, че ще включи Салах в своя предварителен състав от 50 играчи, но добави, че окончателното решение относно участието на футболиста в японската столица зависи от него, Ливърпул и Клоп. Ако Салах отиде на Олимпиадата, той ще пропусне старта на новия сезон във Висшата лига, тъй като последният ден от Игрите е на 8 август. Клоп е разговарял със Салах относно ситуацията, но изчаква някой да се свърже с него от Египетската футболна асоциация, преди да вземе своето финално решение.

„Все още няма решение. Дали искам да загубя играча си за предсезонната подготовка? Разбира се, че не. Но трябва да обмислим различни неща. Говорих с Мо и сме наясно какво искаме. Но се нуждаем от повече информация. Как ще изглежда? Кога ще започне подготовката? Всички тези неща и до момента никой не се е свързвал с нас. Играли сме без Мо и преди. Но става въпрос за Олимпиадата, и аз съм все още спортен човек, а Олимпиадата си е Олимпиада“, започна той на днешната си пресконференция преди гостуването на Норич тази събота.

Дуото на мърсисайдци Садио Мане и Джеймс Милнър са готови за игра, след като се възстановиха от своите травми, потвърди германският специалист. Милнър е извън игра от 5 януари, когато Ливърпул надигра Евертън с 1:0 за ФА Къп. Англичанинът напусна с проблем в адуктора в самото начало на градското дерби. Мане също бе с подобна контузия, получена при успеха над Уулвърхемптън с 2:1 във Висшата лига на 23 януари.