Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп използва хеттрика на Мохамед Салах при 4:0 над Борнемут през уикенда, за да отвърне на критиците, които до момента непрекъснато упрекваха египетския национал за слаба форма.

С попаденията на „Дийн Корт” Салах увеличи сметката си на 10 гола във Висшата лига дотук през сезона, а Ливърпул оглави еднолично таблицата благодарение грешната стъпка на Манчестър Сити (загуба с 0:2 от Челси – б.р.).

На Острова до този момент считаха, че тежката контузия в рамото, която Салах получи в злополучния финал в Шампионската лига през миналия сезон и прибързаното му връщане на терена за Мондиал 2018, оказват влияние върху формата му за „червените” в началото на кампанията.

„И за секунда не съм тревожил”, категоричен беше Клоп, който през изминалите месеци винаги демонстрираше твърдата си убеденост в качествата на Салах. „Не знам какво точно пишеха хората, понеже не чета такива неща”, каза още германецът.

„Винаги трябва да се преследва развитие. Да затвърдиш и още повече да надминеш сезон с 41 гола (Салах всъщност вкара 44 за Ливърпул миналия сезон – б.р)” – всеки би се затруднил с това. Как би могъл да се представиш по-добре?

„Ако вкараш 10 гола в първите 5 мача, всички ще си кажат: „Да, ето пак се случва”. Ако после обаче завършиш с 39, ще си кажат: „Ама това не са 41”.”

„Трябва да се научим да се справяме с това, Салах – също. Така стоят нещата”, допълни Клоп.