Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че унизителната загуба с 2:7 от Астън Вила в последния кръг от Висшата лига ще подейства като аларма за събуждане за неговия тим. Мърсисайдци допуснаха едно от най-тежките поражения в историята си на "Вила Парк", а днес се изправят в градското дерби с Евертън.

"Може би след всички хубави неща, които ни се случиха, имахме нужда от един хубав удар в лицето, който да ни разтърси. Така го приемам аз. Ако получим това от загубата с 2:7, то това може да е най-важният мач за нас през сезона. Ще се опитаме да използваме опита и ще видим. Предизвикателството пред нас е, че не искаме играчите да са повлияни от този резултат в следващия мач. Искаме отборът да бъде уверен. Не искаме отбор, който е с наведена глава, но не искаме и да забравяме този мач", коментира Клоп преди двубоя с "карамелите".

Днес се навършват точно 10 години, откакто Евертън за последно победи градския си съперник, но Клоп предупреди съперника си, че ще му бъде много трудно на "Гудисън Парк".

"Перфектната форма, в която бяха те преди паузата, не се пренася автоматично, нито пък нашите проблеми срещу Вила ще се пренесат автоматично. Никой не обича да играе срещу нас, така ще бъде и за Евертън", каза германският специалист.