Мениджърът Юрген Клоп остана доволен от победата на Ливърпул с 2:1 срещу Саутхемптън и от факта, че мърсисайдците не допуснаха мачът срещу Челси през седмицата да им повлияе и в събота срещу Саутхмептън, както физически, така и психически.

Германецът обясни, че Ливърпул започва да печели по навик, въпреки че очакванията сочеха към умора и евентуално подценяване от страна на шампионите на Европа.

"Нямам нищо общо с около 99 процента от трофеите, които клубът е спечелил. Отне доста време, за да се отървем от тежестта на успехите в миналото и се радвам, че отново печелим мачове. Разбира се, никога няма да забравим миналите поколения. Привържениците ще направят нужното, за да не го направим", каза треньорът на "мърсисайдци".

"Не мога да кажа, че в момента газим конкуренцията, но започваме да си изграждаме навици на победители. Именно с такава нагласа излязохме на терена срещу Саутхемптън. Преди това казах на футболистите, че този мач е огромна клопка. Всеки очакваше да се хлъзнем, а заглавията на вестниците като че ли вече бяха написани", продължи германецът.

"Аз обаче им каза, че моето предпочитано заглавие е "Гигантите се завръщат". Точно така и се чувствам в момента. Свършихме страхотна работа, а сега е време да се приберем и да направим възстановяване. А след това да играем отново и отново", завърши Клоп.