Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е в прекрасни отношения с легендарния мениджър на големия съперник на „мърсисайдци“ Манчестър Ютнайтед - Сър Алекс Фъргюсън, но нито за миг през не си е представял, че би могъл да поеме „червените дяволи“.

По-късно днес Ливърпул приема лидера в класирането на Висшата лига Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“ в сблъсък, който би могъл да се окаже с огромно значение в борбата за титлата този сезон.

„Никога не съм си и помислял, че би могло да бъде в Манчестър, нито за секунда, тук съм напълно доволен. На правилното място съм. Дори времето в Ливърпул е по-хубаво, отколкото в Манчестър!“, заяви Клоп, в чието лице Фъргюсън е виждал отличен вариант за мениджър на „червените дяволи“ по времето, когато германецът е бил още старши треньор на Борусия Дортмунд.

„Поддържаме контакт с Алекс, той ми изпрати съобщение: „Това е новият ми номер“, което аз приемам като голяма чест. Отношенията ни са наистина много добри“, сподели още Клоп.

Фактът, че двамата подкрепят враждуващи на терена отбори, не би могъл да се отрази на приятелските им отношения, добави още  германският специалист.