Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не се тревожи от непрестанните опити на клубовете да отмъкнат звездата на тима Филипе Коутиньо.

Както е известно фаворит за подписа на бразилеца е тимът на Барселона, който през изминалия трансферен прозорец до последно опитваше да отмъкне футболиста от лапите на Клоп.

Тиаго Силва уговарял Коутиньо да премине в ПСЖ

Наставникът на “мърсисайдци” обаче не склони да го продаде при никакви обстоятелства тогава. Зимният трансферен прозорец обаче наближава, а с това се засилиха и слуховете за евентуалното напускане на Коутиньо.

Освен Барселона към футболиста проявяват интерес още от страна на ПСЖ и Байерн Мюнхен.

Ракитич не желае да дели една съблекалня с Коутиньо

“Не се тревожа от факта, че разни клубове искат играчите ни. Единствената ни възможност да се представяме добре на терена, е ако разполагаме с добри играчи. Щом имаме добри футболисти, тогава наша работа е да ги накараме да останат в Ливърпул и да не искат да ходят никъде другаде”, каза Клоп.

“Aко играчите обаче искат да бъдат трансферирани, то значи си имат своите причини, но това не е мой проблем. Сезонът е дълъг, ние разполагаме с добър отбор и искаме да бъдем все по-успешни. Щастлив съм, че разполагам с футболисти, които действат отборно и се надявам на добро представяне в утрешния мач”, допълни той.

Коутиньо преговаря с Барса, намекна негов съотборник

Във вторник Ливърпул гостува на Севиля в сблъсък за първото място в група “А” на Шампионската лига. “Мърсисайдци” заемат лидерската позиция към момента с 8 точки, но испанците им дишат във врата със 7.