Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп показа доста ясно, че не би допуснал никой от неговите играчи да подцени предстоящия мач срещу Фулъм във Висшата лига. Германецът призова всички, които очакват лесна победа за „червените”, „да си останат у дома”, а в същото време призна, че сравненията с лекия и красив футбол на Челси и най-вече Манчестър Сити не са полезни за неговия тим.

След 11 изиграни кръга Ливърпул заема третото място във временното класиране на Висшата лига с 27 точки, като отстъпва на 2 зад лидера Сити и само по голова разлика спрямо втория Челси. Клоп си пожела след неочакваното поражение 0:2 от Цървена звезда в Шампионската лига през седмицата да види позитивна реакция и категорично не прие въпроса дали двубоят срещу намиращите се на дъното „котиджърс” е добра възможност за подобряване на броя отбелязани голове.

„Ще трябва наистина да се окажа някакъв идиот – а някои хора ме мислят за такъв, макар и не чак в такава степен  - за да започна да говоря за голова разлика преди срещата”, заяви Клоп. „Не съм много сигурен колко мача на Фулъм сте гледали в пълните им 90 минути – нямам предвид репортажи или избрани моменти – но това е наистина странна ситуация за Фулъм. Мога да си представя как се чувстват те – футболът им е добър, много неща им се получават, причиниха много ядове на Манчестър Сити в Купата на лигата. Футболът им наистина беше наистина добър в големи периоди.”

„Трябва да се отбраняваме срещу тях. Те са умел отбор в офанзивен аспект и са настроени да ни причинят много главоболия. Завършващият етап, финалният удар може би често им изневерява, но те вкараха доста голове. От друга страна, Фулъм и допуска голове, но никога няма да им вкараш, ако подходиш към мача срещу тях с грешната нагласа.”

„Ако някой дойде с очаквания за лесен двубой, то тогава, моля, останете си вкъщи, защото няма да е лесно. Чака ни много трудна задача. Хубаво е, че искаме да покажем реакция, да, в това има смисъл, но трябва да е правилната реакция.”

„Мачът срещу Цървена звезда? Има само една истинска оценка, която се брои, и това е моята. Затова и не я правя веднага след мач. Всички имаме своите емоции и така нататък, затова фрустрацията не е добър съветник или приятно чувство, когато подхождаш към анализа на даден мач. Не казвам, че сега се чувствам по-добре. Ако съм ядосан обаче, това не ми помага. През седмицата имахме достатъчно време, за да обсъдим различни теми, но обикновено на срещата с играчите след мач всичко приключва.”

„Сега трябва да преценим нашата ситуация. Тя е много позитивна. По отношение на точките, сезонът във Висшата лига е успешен за нас до този момент, но усещането не е такова поради две причини – сравнението с миналата година и леещият се свободно футбол в няколко мача и също така Ман Сити, Челси и още някои тимове, които играят наистина добре през този сезон. Това не бива да е изненада за нас и не е такава.”

„Нещата изглеждат и се усещат така – съдейки по въпросите, които получавам около мачовете – че този сезон би могъл да е успешен за нас само ако станем шампиони. Наистина сме амбициозни и искаме да стигнем възможно най-далеч.  Това в година, когато конкурент ни е шампионът от предишния сезон, шампионът отпреди 2 сезона (Челси – б.р.), един освежен Арсенал, един по-опитен Тотнъм, който има проблеми откъм стартовия състав, но има сходен брой точки с нашия, Манчестър Юнайтед и така нататък. Сега имаме 27 точки. Печелим мач, а после трябва да се извиняваме, че не сме го спечелили по начина, по който го прави Сити. Схващам това”, добави Клоп.