Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе категоричен, че към настоящия момент Лорис Кариус е титулярният страж на отбора. Според германеца решението му е не е било никак трудно, макар да се е наслушал на мнения как клубът трябва да потърси нов страж на трансферния пазар.

В началото на сезона Клоп заяви, че Симон Миньоле ще бъде обичайният №1 под рамката за двубоите от Висшата лига, докато болшинството изяви на Кариус идваха в Шампионската лига и мачовете за различните купи в Англия. След горещото 3:3 срещу Арсенал в Лондон обаче търпението на треньора към Миньоле очевидно се изчерпа и оттогава Кариус пази на вратата за „червените”.

Ван Дайк пред дебют за Ливърпул във Висшата лига

„Кое ме накара да реша така? Мачовете, които Кариус изигра, начинът, по който се представя в тренировките. Лесно е”, заяви Клоп. „Нямам много други методи да оценя ситуацията. Това ми е напълно достатъчно. Всъщност тъкмо това върши един футболен мениджър през повечето време – наблюдава тренировките и мачовете.”

„Моето любимо решение във всички случаи е било, че каквото и да правим, ще го правим с нашите си момчета. Те се справят и стават по-добри.”

„Проблемът с нашите вратари е, че всички ги гледат под лупа и бързат да заключат, че „все още не са достатъчно добри”.  Не е въпросът да вземем някой друг, а да намерим вярното решение, а то е онова, с което вече разполагаме.”

Миньоле недоволен, но не иска да се маха от Ливърпул

В последно време много се говори, че Ливърпул се е насочил към вратаря на Стоук Сити Джак Бътланд. Клоп имаше какво да каже и по тази тема. „Ще спомена само едно име. Всички го свързват с нас, говоря за Бътланд. Фантастичен вратар, но дали е перфектен? Не. Не беше такъв в последния си мач, но всички не спират да повтарят, че все пак е по-добър от нашите вратари.”

„Няма абсолютно никакъв смисъл, ако той дойде и допусне грешка още в първия си мач. Всички ще кажат: „имаме нужда от някой друг, и още някой, и още някой”. Трябва малко да успокоим топката.”

„Трудна работа е да бъдеш вратар или централен защитник в Ливърпул, защото никой не ти прощава още при първата грешка”, заключи Клоп.