Юрген Клоп говори преди дуела на Ливърпул срещу Брайтън в идния съботен следобед. На пресконференцията германецът анонсира травмата на Фабиньо в глезена, която ще го извади от игра до края на годината, както и пожелания за семействата, свързани с трагедията в Хилзбъроу.


Срещата срещу Брайтън е идната събота, 30-и ноември, и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG ще следи всичко интересно, което се случва на "Анфийлд" за вас.


„Разширяването на „Анфийлд” се намира на много ранен етап. Дори не знам какво ми е позволено да коментирам към този момент. Видях снимки и изглежда наистина много яко. Хубавото е, че клубът се опитва непрестанно да се развива и да прави следващата крачка. Това е голямата новина. Да направиш това велико място достъпно за повече хора е страхотна идея. Вълнуващо е, но не знам кога ще започне и кога ще свърши това”, коментира за „Анфийлд” Клоп.

„Играем с Брайтън, който е отбор с невероятни достойнства. Те играят страхотен футбол, владеят топката и мисля, че са седмият отбор в класацията за контрола върху топката. Срещу Манчестър Сити имаха 48%, така че играят добър футбол. Имат техния план, а ние ги уважаваме. Греъм Потър върши чудесна работа там. Те имаха цяла седмица да се подготвят, докато ние играхме интензивен мач с Наполи. Вярвам, че ще дойдат тук и ще искат да вземат точки. На 100% дори съм сигурен в това, а ние трябва да сме готови”, продължи Юрген Клоп.

„Новините около Фабиньо са лоши. Сигурен съм, че няма да играе в мачовете по Коледа, а това бе големият ми проблем в мача с Наполи. Трябва да намерим решение на тази си грижа”, призна той за дефанзивния халф на Ливърпул.

„Ако погледнем числата, Ливърпул не е най-интензивният отбор в лигата. Има отбори, които тичат повече от нас. Истина е, че в големите интензивни периоди, както и при спринтовете, сме на високо място в подреждането. Но за пример Брайтън, отборът им тича повече от нас. Има отбори, които искат да контролират топката, а те са от този тип клубове. Най-важното е, че ние не мислим за тези числа. Не мислим, че сме спечелили 12 от 13 мача, а две години и половина нямаме загуба на „Анфийлд””, призна Клоп.