Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се включи в дискусията за Алексис Санчес и каза, че мърсисайдци никога няма да продадат играч на пряк конкурент по средата на сезона.

“Нито един футболист на Ливърпул не би преминал в друг отбор от Висшата лига по средата на сезона. Така виждам аз предаността на играчите. Не сме заедно от 10 години. Не сме в самото начало, но все още нещата са пресни и сме на прав път, развиваме се в правилната посока. Зная, че сме далеч от това да сме перфектни, но сме на прав път”, коментира, Клоп.

„Това не означава, че играчите не могат да си тръгнат от клуба, но ние трябва да правим така, че да не се случва често футболист да иска да си тръгне от клуба, когато ние искаме да го задържим. Но част от бизнеса е да продадем или да искаме да продадем играчи”, добави мениджърът на Ливърпул.

“Зная, че Алексис Санчес може би ще премине от един клуб в друг. Но вие ме питате за Ливърпул - не виждам наш играч, който в момента би направил това. Това не е критика към Алексис. Той е фантастичен играч и очевидно иска да си тръгне от лятото, но тогава не се случи, а сега това изглежда по-вероятно”, продължи Клоп. 

“Не съм просто уверен - знам, че това е невъзможно. Нито един играч, който е тук, не би си казал “ОК, в средата на сезона ще отида там или там". Наистина не мога да видя такава ситуация. Това е просто моето усещане. Нямам писмен договор с играчите, че няма да го направят, но това е моето усещане”, каза още Юрген Клоп.

Клоп иска от Ливърпул да не изпуска парата