Наставникът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, отборът му трябва да победи Манчестър Юнайтед в неделя и да продължи напред в турнира за ФА Къп. Германският специалист отново пое вината за лошата серия на „червените“, като заяви, че явно не е обяснил нещата достатъчно ясно на своите играчи.

„Ние трябва да се завърнем, без съмнение. Казах на играчите каквото мисля след мача. Когато нещата не се получават така, както ние искаме, тогава има проблем. Работата е там, че явно не казах нещата достатъчно ясно на момчетата. Трябва да променя начина, по който им го казвам, както и начина, по който играем. Искаме да спечелим мача с Манчестър Юнайтед. Това е ясно. Ще преценим какъв ще е съставът“, каза Клоп на днешната си пресконференция.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Когато не харесваш ситуацията, трябва да я промениш. Говорих снощи с играчите, а днес ще го направя пак. Това, което ще им кажа, не е за пресконференцията. Искаме да продължим напред за Купата и за да стане това, трябва да играем наистина добре. Юнайтед се намира в много добър период“, продължи германецът.

Клоп коментира и дали ще има трансфери в отбора до края на януари.

„Разбира се, че решенията за трансферите се взимат от някой друг. Винаги е било така. Обсъждаме ежедневно, аз правя своите препоръки, но не мога аз да извадя парите. Не взимам тези решения и никога не съм ги взимал“, допълни той.