Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че тимът вече е много по-атрактивна дестинация за топ играчите, отколкото преди няколко години. Германският специалист допълни, че евентуалното им класиране в Шампионската лига през следващия сезон пък ще бъде “черешката на тортата”.

Брендън Роджърс отмъква бразилец от Ливърпул

Ако Ливърпул победи Мидълзбро в неделя, мърсисайдци ще завършат на четвъртата позиция във Висшата лига, което им гарантира участие най-малкото в плейфа за влизане в групите на най-престижния клубен турнир.

“Ливърпул е един наистина интересен проект… Основата и силата на клуба са си все същите, но играчите са много по-перспективни. И това наистина променя тима. Ние виждаме това, но потенциалните нови попълнения трябва да помислят, преди да направят решение”, каза Клоп.

“Работим здраво не само на терена. Ние сме клуб без финансови проблеми. Имаме пари за харчене, но винаги мислим преди да го правим”, допълни германският специалист.

Изненадващи имена за Мениджър на сезона във Висшата лига

“Ако Шампионската лига е единствената причина за играч да играе в Ливърпул, то това няма значение… Но играчите са много по-позитивно настроени през тази година, в сравнение с предната. Участие в ШЛ ще бъде черешката на тортата”, каза още Клоп.

Ливърпул посреща Мидълзбро в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига в неделя от 17,00 часа. Срещата е решаваща за участието им в ШЛ, тъй като Арсенал е само на точка от тях в класирането. Мърсисайдци са на четвъртата позция с актив от 73 точки, а "артилеристите" със 72 на петата. В последния си мач, възпитаниците на Арсен Венгер са домакини на Евертън също в неделя от 17,00 часа.