Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази своето задоволство от новия договор, който полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн парафира тази вечер. Германецът се обърна с апел към феновете да измислят песен за работливия халф, който все още се опитва да си върне предишната форма след тежката контузия в коляното.

26-годиншият играч прекара почти година извън терените, след като през април 2018 скъса кръстни връзки в дясното си коляно. До голяма степен през настоящата кампания, преди която халфът успя да вземе пълнокръвно участие в подготовката, той ще се чувства като ново попълнение за „червените”.

„Когато разбрах, че Окс е подписал своя нов договор с нас, сигурен съм, че моите емоции са били същите, като на всеки фен тази вечер – абсолютна радост”, заяви Клоп пред официалния сайт на Ливърпул. „Това е така, защото говорим за неподправено изключителен играч и човек, който показа своите вяра и отдаденост на нашия проект. Сделката имаше смисъл и за двете страни.”

„Мисля, че Окс си е казвал сам на себе си, че сякаш е тук от доста по-дълго време, отколкото е всъщност. В известен смисъл бих се съгласил. Всичко опира до неговата личност тук, в Мелууд. И преди съм казвал, че една от най-добрите му черти е човекът, който представлява. Един от най-добрите пичове, които ще срещнете. Разбира се, той е и невероятно талантлив футболист.”

„Всички знаем историята на Алекс след пристигането му в нашия клуб и, да, имаше разочарования, както и висини, но това, което най-много впечатли мен и всички останали в клуба беше неговата способност да преодолява препятствията. По тази причина никой от нас не се е съмнявал, че той ще спечели битката за завръщане. Да го видя как изигра цял мач срещу Саутхемптън миналата събота беше толкова позитивен миг за всички нас и особено за него.”

„Сега той вече не е контузен, здрав е и може да „захапе” и да покаже още веднъж колко добър е той. Все още му предстои работа в тази насока, ще има и мигове, когато нещата няма да се развиват така, както ни се иска, ще има моменти, когато ще трябва да сме търпели, когато ще се ядосваме, но съм убеден, че всичко ще бъде наред. И кой знае – може би това ще е сезонът, в който Копът ще запее песен за Алекс Окслейд-Чембърлейн. Мога да ви кажа, че това ще значи много за мен и за останалите момчета, а какво остава за него самия”, завърши Клоп.