Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе по-развълнуван от всякога след триумфа над тима му над Евертън с 1:0. Успехът дойде по феноменален начин, с гол в 96-ата минута на Дивок Ориги, който със сигурност ще остане в аналите на английския футбол.

„Искам да поднеса своите извинения за начина, по който реагирах. Моментално се извиних на Марко Силва, тъй като не искам да се мисли, че не уважавам труда на моите колеги. Не можех да се спра, но съжалявам за проявата си”, бяха първите думи на Юрген Клоп.

„Мачът беше такъв, какъвто го очаквах. Интензитетът бе невероятен и двата отбора трудно смогвахме да продължаваме в този дух. И ние, както и Евертън имахме шансовете си, като двамата вратари направиха феноменални мачове, спасявайки невъзможни ситуации. Мога да си представя цялото разочарование, което сега е върху всички свързани с Евертън”, продължи Юрген Клоп.

„Всичко бе прекрасно днес, а победата е феноменална. Не мога да опиша как се почувствах, когато вкарахме. По принцип мога да се контролирам и никога няма да си помисля да тичам през целия терен. Днес мачът бе толкова интензивен, че не успях да скрия емоциите си. Не знам как би разгледала футболната федерация това деяние. Не ми беше в плановете да влизам на терена, а когато се спрях, бях вече близо до Алисон. Той бе много изненадан, можете да го видите в очите му”, завърши Юрген Клоп.