Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поздрави отбора на Борнемут за проявения отборен дух и характер, след като черешките победиха неговия тим с 1:0. С този успех на "Виталити Стейдиъм" домакините се изтласкаха нагоре от дъното на класирането.

За разлика от тях, отборът на Клоп беше неконцентриран в защита и беззъб в атака, което костваше шестата им загуба през сезона. Мохамед Салах пропусна дузпа през второто полувреме, която можеше да донесе равенство на Ливърпул поне, но поведението им не отговаряше дори и за такъв развой.

"Беше ясно от първата секунда на мача, че идваме в Борнемут, където домакините се борят за оставането си в Лигата. Това е един страхотен клуб, страхотен град. Те искат да останат и са наистина чудесен отбор, заяви Клоп след края на мача пред камерата на БТ Спорт. Резултатите им не вървят в добра посока в последните няколко месеца, но представянето като игра е различно и те напълно заслужено взеха трите точки днес. Това е", каза още германският мениджър.

Същото може да се твърди и за Ливърпул, който беше неудържим при победата със 7:0 над Манчестър Юнайтед миналата седмица, но днес реално не беше за гледане, тъй като почти не създаде положения срещу отбор, който се бори за оцеляването си. Датският полузащитник Филип Билинг отбеляза единствения гол в мача.

"Вече не мога да кажа как е трябвало да бъде на 100 процента позиционирането ни. Трябва да го гледам на записа. Но в крайна сметка топката идва отвън навътре и вероятно трябва да може да се реагира от защитата, но все пак искам да видя цялата ситуация детайлно преди да взема отношение къде и кой е сбъркал", каза още Клоп. И като цяло той призна, че не е бил впечатлен от представянето на своите играчи.

"Какво мога да добавя? Това никога не е била нашата игра. Бяхме доминиращи през първото полувреме, но най-вече вкарахме топката в грешния момент срещу компактна защита. И тогава е ясно, че няма какво да ни донесе това владеене на топката, завърши лаконично Клоп.

Автор: Атанас Василев/БТА