Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред медиите по актуалните теми преди съботното домакинство на Саухтемптън. Германецът коментира протестите на „Олд Трафорд“ миналата седмица, заради които бе отложено дербито с Манчестър Юнайтед, както и основните причини, поради които „мърсисайдци“ нямаха шанс да защитят титлата си.

„Не съм сигурен дали все още имаме шанс за топ 4, но ще се опитаме и ако такъв се появи, със сигурност ще го използваме“, заяви Клоп.

„Час преди срещата за разбора ми казаха, че на „Олд Трафорд“ има проблеми. Проведохме срещата и след това ни казаха, че ще има забавяне. Просто седяхме в лобито на хотела. Не беше готино. След това ни казаха, че мачът е отложен. Видяхме някои кадри и разбрахме какво става. Дали съм бил изненадан от видяното? Не. Аз вярвам в демокрацията. Щастлив съм, когато хората изразяват мнението си. Знам обаче, че рядко такива неща минават без да има някой пострадал. Чух, че имало ранени полицаи, а такива неща не трябва да се случват. Това не бе напълно мирен протест, което вече не е правилно“, сподели германецът относно проваления двубой срещу „червените дяволи“.

„Винаги се опитвам да се уча. Дали научих много неща през този сезон? Със сигурност. Играчите също. Планът е да използваме този нов опит в бъдеще, през следващия сезон, но трябва да почакаме, за да покажем това. Имахме твърде много контузии на ключови позиции. Хората мислят, че това е някакво извинение, но ние загубихме цялата си защита. Чувството бе, че все едно сме със счупен крак. Куцахме, но след това полузащитниците трябваше да се трансформират в защитници. По този начин се счупи целият гръбначен стълб и вече бе трудно да се движим“, каза още Клоп.

Мениджърът на „червените“ допълни, че защитникът Натаниел Филипс ще е готов за двубоя със Саутхемптън, а капитанът Джордан Хендерсън вече е започнал бегови упражнения, но все още тренира отделно от отбора.