Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нямаше как да не бъде щастлив след драматичната победа над Уулвърхемптън с минималното 1:0. Германският специалист специално засипа с комплименти нападателя Дивок Ориги, който донесе така важния успех.

Белгиецът се появи като резерва през второто полувреме и вкара единствения гол на „Молиню“ в четвъртата минута на добавеното време.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

„Невероятно! Спечелихме много сложен мач срещу съперник, който смени подхода си, за да ни затрудни. Обикновено Уулвърхемптън играе хубав футбол, но днес не видяхме нищо подобно. Те се защитаваха дълбоко и разчитаха на контри, които бяха опасни заради скоростта на Адама Траоре“, заяви Клоп.

„Концентрацията ни беше тествана. Диого Жота не реализира прекрасни възможности, но не се отказахме. Влизането на Окслейд-Чембърлейн и Ориги даде резултат. Когато не успяваш да вкараш гол, а търсиш победата, напрежението се увеличава. И това, че спечелихме такъв мач, ни носи огромна наслада“, продължи германецът.

„Дивок е легенда! Той е чудесен нападател, но по различни причини не играе много. Надявам се един ден да попадне на треньор, който ще го пуска по-често от мен. Малцина умеят по такъв начин да се възползват от шансовете пред противниковата врата. Ориги не играе често заради класата на титулярните ни нападатели, но е много позитивно момче, обича клуба и иска винаги да е полезен. Днес направи точно това“, призна Клоп.