Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че би искал да разчита на Мохамед Салах, Върджил Вай Дайк и Фабиньо в решителния мач срещу Уулвърхемптън в неделя във Висшата лига, но добави, че не знае дали те ще бъдат готови.

Ливърпул е длъжен да победи "вълците" на "Анфийлд" и да се надява, че Манчестър Сити ще загуби точки срещу Астън Вила, за да спечели втора шампионска титла в последните 3 години.

Салах и Ван Дайк пропуснаха двубоя през седмицата срещу Саутхямптън заради контузии, получени във финала за ФА Къп, докато Фабиньо има мускулна травма от срещата с Астън Вила.

"Ситуацията изглежда добре, момчетата се възстановяват, но ще видим", каза Клоп пред репортерите в петък. "Предпочитанията ми са да играят през уикенда, за да влязат в ритъм. Но не мога да кажа на 100 процента", добави германецът.

"Разбирам борбата на Салах с Хюн-мин Сон за голмайсторския приз, но няма да взимаме никакви излишни рискове. Мо също не иска да поема рискове, в това няма съмнение", каза още треньорът.

Салах води в класирането на стрелците с 22 гола, като има един повече от нападателя на Тотнъм, който ще играе срещу изпадналия Норич в неделя. Клоп потвърди, че Дивок Ориги напуска клуба след 8 години на "Анфийлд" и отдаде дължимото на белгийския нападател, който има култов статут заради решаващите си голове.

"Очаквам Див да получи специално сбогуване. За мен той ще остане легенда на Ливърпул и за мен беше радост да работя с него. Където и да отиде, ще има успех", смята мениджърът.

Ливърпул ще играе финал на Шампионската лига с Реал Мадрид на 28 май, като вече спечели два трофея в Англия.

"Беше трудно, но страхотно. За мен беше чест да водя отбора в този сезон. Групата е футболисти е изключителна. Имаме толкова причини да празнуваме", завърши Юрген Клоп.