Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не вярва, че си заслужава играчите му да мислят за загубата от Сити, а по-скоро в намирането на начини за ответен удар.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Новокоронясаният шампион отстъпи за едва трети път в последните два сезона във Висшата лига в четвъртък, след като бе надигран категорично от Манчестър Сити с 4:0 на „Етихад“. Независимо от крайния резултат, германецът видя позитиви в играта на своите футболисти и подчерта, че няма смисъл да се връщат към загубата и да се измъчват имайки предвид постигнатото през настоящата кампания.

„Имал съм толкова много провали в кариерата, че понякога съм се нуждаел от повече от една нощ за да превъзмогна даден резултат, но не повече от това. Не мога да променя последния резултат, но мога да го използвам. Но не можеш да спреш и да чувстваш и загубата определено те принизява. Иска се време, но понякога човешките същества се измъчват повече от необходимото за нещо, което не е проработило. Аз съм изключително самокритичен и понякога мисля прекалено много някои неща, но не за дълго – докато съм здрав, мога да повлия на моето положение и на нашето положение в конкретния случай. Моите играчи ме слушат и зависят до известна степен от моето настроение. Ако отида при тях и им се разкрещя, то тогава може да страдаме за по-дълъг период. Ако се фокусираме върху фактите, може да видим, че сме си свършили работата – „мениджърът явно не е на 100% щастлив, но вече работим по дадена ситуация“, започна той.

Дори със загубата, Ливърпул остава на 20 точки пред Сити преди неделното домакинство на Астън Вила. Но независимо от факта, че тимът спечели титлата седем кръга преди края – рекорд във Висшата лига, германецът иска повече от своя състав.

„Загубихме от Сити, така че има много какво да доказваме. Новата ситуация изисква подобрение. Как другите отбори реагират на нас? Трябва да сме подготвени за това. Има много място за подобрение в моя случай. Да, гледайки повече мачове, аз станах по-добър мениджър, инвестирайки повече време в това. Предавайки по-добри послания, повече информация на момчетата, за да им помогна повече – това е нещото, което трябва да подобрим. Намираме се на едно наистина интересно ниво, но все още е възможно то да бъде подобрено“, завърши Клоп.