Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смята, че отпадането от ФА Къп ще даде предимство на неговия отбор в битката за титлата срещу Манчестър Сити.

Мърсисайдци отпаднаха в понеделник от Уулвърхемптън с 1:2. Сега за тима на германеца му предстоят пет мача във Висшата лига – Брайтън (г), Кристъл Палас (д), Лестър (д), Уест Хем (г) и Борнемут (г). След серията от пет мача в Премиършип пък ще дойде осминафинала срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

В сравнение с „червените”, то Ман Сити играе и в двете купи на Острова, като за Купата на Лигата е на 1/2-финал, докато за ФА Къп продължи към четвърти кръг.

„Няма предимство за нас, след като отпаднахме от Купата. Кога започва ШЛ? Февруари? Няма и месец, но ще видите, че ще говорим различно, когато дойде това време. Такава е просто ситуацията при нас”, бяха първите думи на Юрген Клоп.

„Другите отбори имат повече мачове, тъй като са в надпреварите, но те могат да се справят с това. Ще видите. Ние също можехме да се справим, но отпаднахме. Това не е предимство за нас”, продължи наставникът на Ливърпул.

„Щеше ми се да сме още в надпреварите, но не сме. Познавам Хосеп Гуардиола, а както знаете и вие, той самият каза, че иска да играе навсякъде. Аз също искам това, но не е така тази година. Сега е моментът да се съсредоточим върху игрите, които ни предстоят”, добави Клоп.

„Трябва да използваме времето си, седмица за седмица, и да показваме най-доброто, на което сме способни”.

В последния си мач във Висшата лига Ливърпул допусна загуба от Манчестър Сити с 1:2. Въпреки това „червените” са едноличен първенец във временното класиране с 54 точки след 21 мача. Активът е с четири пункта повече от преследвача Манчестър Сити (50).