Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че клубът няма да пусне играчите си в националните отбори, ако те трябва да бъдат 10 дни под карантина при завръщането си във Великобритания. Това важи за бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалският национал Диого Жота.

Бразилия и Португалия са сред страните, които правителството на Великобритания е поставило в червения списък и при завръщането си от там хората трябва да са под карантина 10 дни в одобрен хотел. Бразилия и Португалия имат мачове от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 година.

„Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина. Това просто не е възможно. Разбирам нуждата на различните федерации, но това е период, в който не можем да направим всеки щастлив и трябва да признаем, че играчите получават заплатите си от клубове. Затова те трябва да се техен приоритет“, заяви Клоп.

По-рано днес германецът потвърди, че целта на отбора е да завърши в Топ 4 на първенството и да си осигури участие в следващото издание на Шампионската лига. Мениджърът заяви, че Алисон, Фабиньо и Диого Жота ще бъдат на линия за важния двубой с Челси, който е в четвъртък от 22:15 часа.