Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нарече счита за невъзможна програмата от мачове, която чака Ливърпул през следващите 12 дни.

Утре вечер жестокият цикъл за „червените” стартира с двубой срещу Челси от 3-ия кръг в Купата на Лигата. Три дни по-късно двата тима се срещат още веднъж, вече във Висшата лига, където мърсисайдци са лидери в класирането с 6 победи от 6 мача. Пред идната седмица хората на Клоп играят важен мач срещу Наполи в Шампионската лига (3 октомври), а на 7-и октомври идва и дербито с актуалния шампион на Англия Манчестър Сити.

„Като сложим Купата на Лигата, ФА Къп и европейските турнири… Във ФА явно се надяват да няма тим, който да продължи напред на всички фронтове, защото просто ще стане невъзможно”, заяви германският треньор.

„Единственият пост, за който мога да потвърдя (преди утрешния мач – б.р.), е вратарският – Симон Миньоле ще бъде титуляр. Всички останали в отбора ще трябва да почакат до утре. Със сигурност ще излезем с добър отбор, вярвайте ми.”

„Отношението на Миньоле дотук е брилянтно. Сами можете да си представите как стояха нещата – трансферният прозорец е един от двата мига през годината, когато можеше да вземеш решения. Да, Миньоле беше готов да премине в друг клуб, където би бил номер 1. Това беше ясно. Ние обаче не успяхме да сключим такава сделка, а това по никакъв начин не му се отрази. Той тренира по фантастичен начин.”

„Всичко е наред и той напълно заслужава да играе утре. Щастлив съм, че мога да му предоставя този шанс”, допълни Клоп.

Гледайте двубоя Ливърпул-Челси от 3-ия кръг в Купата на Лигата на 26 септември от 21,45 часа пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.