Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри значението на победата с 2:1 над Стоук Сити в 32-ия кръг на Висшата лига. Германецът заяви, че всички в съблекалнята са оценили обрата като много важен резултат, за който наставникът отличи специално вратаря Симон Миньоле.

Белгиецът блесна с няколко решителни спасявания, като най-добрите дойдоха във второто полувреме. Те позволиха на резултата да остане само 0:1 в полза на „грънчарите“, а после дойдоха попаденията на Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино.

Най-сетне: Ливърпул спечели навън през 2017-а

„Бяхме длъжни да тръгнем на битка. И го направихме благодарение на Симон Миньоле, който направи две изключителни спасявания“, каза Клоп. „Второто бе най-доброто, което съм виждал – спасяването на деня, на месеца, на годината... Той напълно си заслужи суперлативите, защото получи доста критики за кариерата си в Ливърпул. Има мигове в мача, когато отборът се нуждае от даден играч, днес ние имахме нужда от вратар в моменти като тези.“

„Ако бяхме започнали с Фирмино и Коутиньо като титуляри имаше огромна вероятност да ги сменяме още след първия половин час. Разполагаме с добра бройка играчи, а спортните науки ни подсказват едно-две неща. Получихме данни, че двамата са на ръба на изтощението. Видяхте сами – през първия половин час на второто полувреме бяхме брилянтни, а после стана наистина трудно. Нямахме план да правим две смени на почивката, но бяхме длъжни да ги сторим.“

„Грамадна, победата беше грамадна. Така я усетихме. Спечелихме няколко мача през тази година, но тази бе наистина специална. Това веднага се усети в съблекалнята. Разбира се, трябва да правим същото и следващата седмица, после седмицата след нея и така нататък. В момента обаче се чувстваме неземно добре. Най-вероятно в Стоук чувствата са на противоположния полюс“, допълни Клоп.