Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че част от играчите в тима са се завърнали по-свежи към тренировъчния процес от нормалното и е останал изненадан от този факт. Футболът в Англия бе спрян в средата на март месец, а Ливърпул, който води с 25 точки преднина в класирането, се нуждаше от още само шест, за да си осигури предсрочно титлата. Клоп се надява, че това ще стане възможно най-скоро, но добави, че "червените" ще се борят за победа във всеки един от оставащите си девет мача от Висшата лига.

"Някои играчи дойдоха по-свежи в сравнение с миналото лято, когато имаха по-кратка почивка. Имаме четири седмици за подготовка - три от тях в група, така че това трябва да е достатъчно, за да се влезем във форма", каза германецът пред BBC Sport.

"Още от първия мач ще играем на 100 процента. Хубаво е, че сме близо до титлата, но знаем, че още не сме я спечелили. Имаме още 27 точки за печелене и ще направим всичко възможно, за да спечелим всички от тях. Ние още не сме шампиони. Имаме да играем мачове и да ги спечелим. Не искам да вземем две победи и да спрем. Трябва да работим здраво във всеки мач", обясни Клоп. Той добави, че футболът му липсва страшно много и няма търпение отново да застане край страничната линия.

"Невероятно е колко много ми липсва играта. Знам, че футболът не е най-важното нещо в живота, но той е моята страст. Надявам се, че и хората са настроени, защото ние сме", каза Клоп.

„Ако станем шампиони, независимо дали празненствата са възможни, то ние ще празнуваме вътре в клуба, и с нашите фенове, когато ни позволят да го направим отново. Мога да обещая, че ако това се случи, то ще направим парад. Независимо кога. Никой не го е грижа. Трябва ни само един ден, в който ще могат да дойдат всички и ще го направим”, обеща Юрген Клоп.