Ливърпул няма нужда да си спомня за миналите мачове срещу Челси, заяви мениджърът на "червените" Юрген Клоп в петък. През сезон 2013-2014 "сините" победиха с 2:0 отбора от Мърсисайд и му попречиха да триумфира с първа титла в ерата на Висшата лига.

"Не съм сигурен, че това е в съзнанието на някого. И феновете трябва да игнорират тези мисли. Всичко се отнася до мача в неделя. Само цветовете и отборите са същите. Всеки, който иска да говори на моите футболисти за станалото преди години, да не го прави. Този сезон е много положителен за нас. Това е така през цялото време. Опитваме се да поддържаме жива мечтата.

"Моментът е много добър. Челси е труден тим за побеждаване и се намира в добър момент. Формата ни от предишната част от сезона няма никакво значение. Чувствам положителната енергия от огромното предизвикателство. Ставаме все по-уверени", заяви Клоп пред медиите в петък.

"Червените" се намират на първо място във Висшата лига с 82 точки от 33 мача, докато шампионът Манчестър Сити е с две точки по-малко, но има и изигран двубой по-малко от своя голям противник.

Ливърпул посреща Челси на "Анфийлд" в неделя, 14 април. Срещата стартира в 18,30 часа и ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.