Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити ротациите в състава, които извърши в последните два шампионатни мача, но все пак се съгласи, че нещо в играта на отбора му не върви.

Миналата седмица „червените” записаха 7 победи в серията си от 9 мача без загуба, като разбиха Спартак Москва със 7:0 в Шампионската лига. След това поредицата продължи, но по незавиден начин – с 1:1 в дербито срещу Евертън и 0:0 с Уест Бромич. Във въпросните 2 срещи Клоп направи цели 12 промени в стартовите си единадесеторки. По-интересното бе, че в сблъсъка с „карамелите” германецът реши да извади 5-има от обичайните си титуляри.

Юрген Клоп с тежко обещание към Ливърпул

„Трябваше да се уверим, че разполагаме с най-подготвените играчи за дадения мач. Това е всичко, това и направихме, не сме имали предвид нищо друго”, каза Клоп.

„Смятахме и все още смятаме, че съставът ни предостави тази възможност. Точно по тази причина постъпихме така. Нормално е след 2 равенства в два домакински мача да има критики. Това е напълно в реда на нещата.”

„Мисля обаче, че това бяха два напълно различни мача. Срещу Евертън играхме наистина добре, направихме едно от най-силните си дербита, откакто аз съм тук. Просто накрая се получи погрешен резултат. Нямахме късмет.”

Клоп за ситуацията със Соланке: Ако е в другата половина, дузпа ли е?

„За да сме честни, срещу Уест Бромич не смятам, че заслужавахме да бъдем късметлии. Не играхме добре, не изнасяхме топката плавно, пасовете ни не бяха най-добрите. Не смятам обаче ,че това има нещо общо с ротациите.”

„Преди 9 дни летяхме, а сега гледам в очите ви и виждам, че имаме истински проблеми. Така е:  в света на футбола всичко се променя бързо. Ще опитаме отново да си върнем формата”, каза Клоп.