Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконференция след кацането на английския гранд на американска земя.

Ливърпул кацна в Шарлът, където ще играе с Борусия Дортмунд, а мачът е част от турнира International Champions Cup. Германският наставник довери пред медиите, че е огромен привърженик на полузащитника на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич, а отговорът бе даден след въпрос от американска медия.

Клоп е главната причина американския полузащитник да пробие до първия отбор на Борусия Дормтунд, след като следи развитието му от невръстен юноша, но също така сподели, че няма интерес сега да го закупи в Ливърпул.

Английският гранд отправи две оферти към Борусия Дортмунд за услугите на американеца през последните два сезона, но „жълто-черните” отрязаха мераците на англичаните.

„Първият проблем е, че Кристиан има контракт с Борусия. Познавам го много добре и го харесвам, откакто бе дете. Той е фантастичен футболист и заслужава хората да го споменават само с похвали. Така е навсякъде, а в Германия е същото. Ако той иска да играе в Англия, то той ще може, но вече се намира в добър отбор. Пулишич нямаше най-добрият сезон през миналата година, но той е играч, който може да се напасне към ситуацията, което е много важно. Ако той се присеъдини някога към нашия отбор, не знам, то аз ще бъда доволен. Аз обаче уважавам отношенията при договорите. Ние вършим нашата работа, а Дортмунд вършат тяхната. Сега нямаме интерес”, сподели Юрген Клоп в САЩ.