Мениджърът на европейския клубен шампион Ливърпул даде своята пресконференция преди съботното гостуване на Тотнъм в Лондон. Той говори за кадровите проблеми в тима, както и за очакванията си за сблъсъка с тима на Жозе Моуриньо.

Халфовете на Ливърпул Джеймс Милнър и Наби Кейта ще пропуснат утрешното гостуване на мърсисайдци на Тотнъм заради мускулни контузии. Деян Ловрен и Фабиньо пък ще подновят тренировки през следващата седмица. Джердан Шкири вече тренира на пълни обороти, а Жоел Матип също прогресира по отношение на своето възстановяване. Това са новините от днешната пресконференция на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

"Милнър и Наби няма да бъдат на разположение, нито за този, нито за следващия уикенд. След това ще видим. Жоел не взе участие във всички фази на тренировките. Той тренира индивидуално, но по всичко изглежда се подобрява. Вчера той беше част от първата част на тренировката. Шакири е тренира на пълни обороти. Деян и Фабиньо ще подновят пълноценни тренировки през следващата седмица. Това са добри новини. Дали ще са готови навреме за мача с Ман Юнайтед? Все още не знаем", сподели Клоп.

"Очаквам един добре организиран отбор на Тотнъм, който да се съсредоточи върху защитата и контраатаката. Съставът е много добър в техническо отношение. Ериксен, Али, Ло Селсо са халфове, които могат да донеса много скорост. Моура и Сон също. Орие и Сесеньон също притежават скорост“, заяви германецът.

„Не можем да сме на 100% сигурни какво ще направят, но знаем как подхождаше Моуриньо с Манчестър Юнайтед срещу нас. Отборите и играчите обаче са различни", добави още бившият наставник на Борусия Дортмунд.

Сблъсъкът между Тотнъм и Ливърпул е в събота, 11.01, от 19:30 часа. Срещата можете да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2.