Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели след равенството 2:2 с шампиона Манчестър Сити, че е останал щастлив от факта, че е имало две полувремена.

„Гражданите“ доминираха до почивката, независимо че откриващата част приключи при нулево равенство. След паузата мърсисайдци станаха по-агресивни и на два пъти повеждаха в резултата чрез Садио Мане и Мохамед Салах. Сити се добраха до точката след головете на Фил Фодън и Кевин Де Бройне, като според германския специалист равенството е закономерен резултат.

„Слава Богу, че имаше две полувремена днес, защото през първото правихме всичко, което не трябва да правим срещу Сити, а във второто картината бе коренно различна. Четири гола бяха отбелязани след почивката, но през първата част не помня положение за нашия отбор. Така че бях много щастлив от последния съдийски сигнал на рефера за първото полувреме, за да поемем глътка въздух и да променим някои неща“.

„И всъщност не променихме нищо, просто казахме на момчетата да направят това, което трябваше да сторят до почивката. Нашият най-голям проблем през първата част беше, че не играхме футбол, това не помага. Изправяш се срещу съперник в мач, хората идват на стадиона и ти не играеш футбол – това звучи грешно и е грешно. Така че се нуждаехме от това да започнем да играем футбол през второто полувреме, направихме го незабавно. Ако бяхме изиграли само втората част, щях да харесам шансовете ни за победа. Но предвид първата част, точката е окей“, сподели Клоп.

И четирите гола бяха от високо качество, въпреки че ударът на Де Бройне влетя в мрежата на Алисон след рикошет, но безспорно попадението на вечерта принадлежеше на Салах, който преодоля няколко футболисти на съперника, преди да преодолее Едерсон. „Вторият гол, само най-добрите футболисти в света вкарват такива попадения. Първото докосване, първото единоборство, което той печели, след това влизането в наказателното поле, нагласянето на десния крак и след това завършека – абсолютно невероятно. Поради факта, че този клуб не забравя нищо, хората ще говорят за този гол дълго, дълго време и след 50-60 години вероятно ще помнят този мач. Беше наистина добър“, завърши мениджърът на „червените“.